2024. április 29. - Péter

Kína: síelni tilos

Sítalpakon próbált hazajutni, ám a hatóság megakadályozta ebben azt a kínai diákot, aki a havazás okozta közlekedési káoszt nem győzte kivárni, de családjával szeretett volna lenni a holdújévi szünidőben.
2008. január 31. csütörtök 13:55 - Hírextra
A közép-kínai Hupej (Hubei) tartományban lévő Csingcsouban (Jingzhou) tanuló egyetemista a 200 kilométerre keletre fekvő Vuhanba (Wuhan) próbált eljutni. Mivel Kína déli és középső részén a havazás miatt a hatóságok számos utat lezártak, a fiúnak nagyszerű ötlete támadt: sítalpakon próbált hazajutni.

Sífelszerelést és az úthoz szükséges eszközöket szerzett, vásárolt néhány téli ruhát, magához vett egy kis vizet és elemózsiát, majd elindult az autópályán.

A fiú azonban nem jutott messzire, a rend őrei hamar észrevették, és a buszpályaudvarra vitték. A helyi lapban megjelent riportban nem részletezték, hogy az elszánt diáknak sikerült-e hazajutnia.
Eközben a tartományban energiaellátási problémák is késleltetik a vasúti közlekedés helyreállását, amely még valószínűtlenebbé teszi, hogy az otthonuktól távol dolgozók a február 7-én kezdődő holdújévi ünnepségsorozat alkalmával hazautazzanak családjukhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását