2022. december 7. - Ambrus

Csecsemőszínház nyílik

Már a csecsemők és a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a kifejezetten nekik készülő színházi előadásokra - állítják a Vaskakas Bábszínház alkotói, akik Szivárványhinta néven számukra állítottak össze 20-20 perces előadásokat.
2008. január 31. csütörtök 09:04 - Hírextra
A tudósok szerint - illeszkedve az ősi kínai hagyományokhoz - már a méhen belüli életben is befolyásolják a művészi élmények a fejlődést - állítják az alkotók, az író Kocsis Rozi, a zeneszerző, Rab Viki, a tervező és rendező Bartal Kiss Rita, nem utolsósorban pedig, akik a piciknek előadnak, Varga Anita és Halas Bea.

A 20-20 perces előadások első felében egy képzeletbeli utazáson vehetnek részt a csöppségek (természetesen a szüleikkel együtt), elkísérhetik a nyuszikat a hétszínű szivárvány selyemfelhő csíkjaihoz, ismert mondókák és gyerekdalok kíséretében, a mama ölében ringva.

A második részben megfoghatják, simogathatják, dögönyözhetik a kicsik a bábokat, díszleteket. A mondókák és a dalok szövegét minden szülő hazaviheti - olvasható a bábszínház ajánlójában.
A társulat a norvég szakemberek által kilenc éve elindított Művészet a legkisebbeknek elnevezésű programhoz csatlakozik a Szivárványhinta című produkcióval.

Februárban 2-án, 16-án és 29-én lesz délelőtt 11-kor Csecsemőszínház.

A Vaskakas Bábszínház egyéb, nagyobb gyerekeknek és kizárólag felnőtteknek szóló előadásairól a www.vaskakas.hu honlapon lehet érdeklődni.

A belépőjegyeket érdemes az összes előadásról megőrizni, mert a május 25-i gyereknapon Mesevásárt tartanak a bábszínházban, ahol az összegyűjtött jegyekkel "mesebeli kincsekre" lehet licitálni - olvasható a szervezők közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását