2024. április 26. - Ervin

Castro haverja épít Havannában

Havannában a héten megkezdték a munkát a százéves, világhírű brazíliai építész, a magát "Fidel Castro feltétlen barátjának" tartó Oscar Niemeyer legújabb alkotásán, amely "a kubai népnek az amerikai imperializmus ellen vívott harca" előtt kíván tisztelegn
2008. január 31. csütörtök 09:15 - Hírextra
Az informatikai tudományok egyetemének (UCI) Havanna kapujában álló, 2002-ben befejezett, 17 ezer diákot befogadó campusán 20 ezer négyzetméteres területen felépülő Niemeyer-téren áll majd az Amerika-ellenes harcot megörökítő emlékmű, egy színház és egy multimédia központ. A betonozott, elliptikus tér 13 500 személyt fogad majd be.

A kommunista meggyőződését ma is felvállaló építész 2006. augusztus 13-án ajándékozott szobrot az akkor 80 éves Fidel Castrónak, egy 670 négyzetméteres, megvilágított medence vize ezt az alkotást fogja tükrözni. Vörösre festett acélcsövek formálnak majd lobogót "az amerikai imperializmussal szemben, amelyet egy - a zászlórudat tartó kubaival viaskodó, nyitott szájú - szörny testesít meg".

Niemeyert október 10-én, századik születésnapján Fidel Castro levélben köszöntötte. A jelenleg gyógykezelésen lévő kubai vezető 2006-ban öccsének, Raúlra ruházta át az ország gyakorlati vezetését és azóta személyesen nem jelent meg a nyilvánosság előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását