2024. május 2. - Zsigmond

Yoko Onót Bukarestbe várják

Yoko Onót is Bukarestbe várják május végén a harmadik Nemzetközi Kortárs Művészeti Biennáléra.
2008. január 30. szerda 16:41 - Hírextra

John Lennon özvegyének romániai útját több romániai lap is jelezte Razvan Ion, a biennálé egyik szervezőjének bejelentésére hivatkozva. A május 23. és június 21. között sorra kerülő rendezvényen huszonegy ország harminckilenc képzőművésze lesz jelen, akárcsak számos meghívott, köztük a legendás Yoko Ono.

A szervezők elmondták, tiszteletét teszi Mona Hatoum palesztin származású performance-művész is Lia Perjovschi, Adrian Matei és Cezar Lazarescu román képzőművészek mellett. A biennálé az idén a Being Here. Mapping the Contemporary (Ittlét. A jelenkor feltérképezése) címet viseli.

A szervezők a kortárs művészet "újratérképezésének", a kartográfusok és képzőművészek összehangolt munkáinak a segítségével szeretnének lényegi képet nyújtani a jelenkorról. A német Lukas Einsele kartográfus térképei például a bányák embertelen körülményeit mutatják majd be, Lia Perjovschi kiállítása pedig a földgömb különböző megjelenési formáit teszi láthatóvá a világ minden tájáról összevásárolt földgömbökön keresztül - olvasható a bukaresti Új Magyar Szóban.

A kiállítások helyszínéül a fővárosi botanikus kertet, a Simeza és Orizont Galériát, a Geológiai Múzeumot, a Feeria kereskedelmi komplexumot választották. A főrendezvényekkel egy időben konferenciákon, filmvetítéseken, művésztalálkozókon, kortárs táncelőadásokon vehetnek részt az érdeklődők a Grigore Mora és TC Art Galériákban, valamint a Nemzeti Táncközpontban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását