2024. május 18. - Erik, Alexandra

Operaverseny Szegeden

Lezárult a Mezzo operaversenyének második fordulója, szerdán délután a szegedi Reök-palotában bemutatták azt a húsz fiatal énekest, aki a fesztivál öt operájának főbb szerepeit játssza majd. Két magyar művész is van közöttük: Beöthy-Kiss László és Bódi Ma
2008. január 30. szerda 20:57 - Hírextra

A második fordulóban a hetvenhét versenyző közül a rendezők komoly munka során választották ki az énekeseket - mondta Havas Ágnes, a fesztivált a Mezzo televízióval és a Szegedi Szabadtéri Játékokkal közösen szervező Armel produkció vezetője az eredményhirdetést követően az MTI-nek.

Az öt országban megrendezett selejtezőkön, amelyekre több mint háromszázötvenen jelentkeztek, csak a zenei teljesítmény számított, a középdöntőben a végső döntést meghozó rendezők már a színpadi kézségeket is figyelembe vették az adott szerepre a leginkább megfelelő énekes kiválasztásánál - közölte a versenyigazgató.

A fiatal művészek munkájukat öt színházban, illetve operában - a Szegedi Nemzeti Színház, a New York-i Dicapo Opera Theatre, a lengyelországi, gdanski Balti Opera, a németországi Theater Bremen és a franciaországi Opéra de Rennes színpadán - folytatják, részt vesznek a próbafolyamatban és fellépnek néhány előadáson.

Novemberben a kész produkciók Szegedre érkeznek; két hétre, a verseny döntőjére a Tisza-parti város lesz Európa "opera-fővárosa". Ekkor dönt a zsűri és a közönség a verseny két fődíjáról, a legjobb női és a legjobb férfi előadónak járó elismerésről - ismertette a következő néhány hónap programját Havas Ágnes.

A szakember elmondta, ha sikerül fenntartani a közönség érdeklődését, a versenyt a következő években is meg szeretnék rendezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását