2024. április 28. - Valéria

Gyermekbarát város lesz Tata

Tata csatlakozik az UNICEF "Gyermekbarát város" elnevezésű kezdeményezéséhez - erről szerdai ülésén döntött a képviselőtestület.
2008. január 30. szerda 15:18 - Hírextra

A cím elnyerése érdekében még az idén ingyenes védőoltást kapnának a kétéves gyerekek, kamaszparkot alakítanának ki, televíziós műsort indítanak fiatalokkal és számos gyermekjóléti intézkedést vezetnének be.

A meglévő játszóterek, tornapályák felújítása mellett a képviselőtestület több városrészben alakít ki klubhelyiséget a tatai diákoknak, helytörténeti tantárgyat indít az általános iskolákban, városvédelmi diákkommandót hoz létre, és támogatja az óvodák szakmai munkájának fejlesztését.

Magyarországon még nincs olyan település, mely elnyerte volna az UNICEF "Gyermekbarát város" címét, a hazai csatlakozási feltételrendszert jelenleg dolgozzák ki. Tata 25.000 lakosából minden ötödik 18 év alatti, a város "megfogható" mérete miatt mintájává válhat a magyarországi városok csatlakozásának - hangzott el a testületi ülésen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását