2024. május 11. - Ferenc

MSZP: mi lesz veled társadalompolitikai tagozat?

Az MSZP hétvégén országos minősítésétől megfosztott társadalompolitikai tagozata megbeszélést kezdeményez a párt választmányának vezetőivel, hogy megvitassák a tagozat további működésének kereteit - közölte a társadalompolitikai tagozat ügyvivői testülete
2008. január 29. kedd 08:00 - Hírextra

Az választmány vezetésével történő egyeztetést követően az ügyvivői testület összehívja a tagozat területi szervezeteinek országos tanácskozását, és javaslatot tesz a további működés tartalmi és szervezeti kereteire - olvasható a közleményben.

A tagozat azt is kéri, hogy a határozat hivatalos szövegét a választmány jutassa el nekik. A tájékoztatás szerint az ügyvivői testülete 11 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hozta meg a határozatokat.
Az MSZP választmánya szombaton vonta meg a társadalompolitikai tagozat országos minősítését, mivel a tagozat tevékenységében átfedések voltak más tagozatok tevékenységével. A választmány azt javasolta, hogy alakuljon platformmá.

Az előterjesztést a Szűcs Erika választmányi elnökhelyettes vezette minősítő bizottság készítette elő, konzultálva a tagozat képviselőivel.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a tagozat nem működhetne tovább, jogai azonban csökkennek, például azzal, hogy a választmányon szavazati jog nélküli meghívottként vehet részt képviselője.

Az MSZP honlapján olvasható alapszabály szerint a platformok a párton belüli eszmei, ideológiai irányvonalakat jelenítik meg, ezzel szemben a tagozatok fórumot teremtenek a szakpolitikai véleményekre. A párt alapszabálya szerint platformot 300 taggal lehet alapítani, ugyanakkor tagjai, a tagozattól eltérően, csak párttagok lehetnek.
Az MTI úgy tudja, hogy a társadalompolitikai tagozat több mint 300 tagja közül 20-30 százalék párton kívüli.

A 2005 elején alakult társadalompolitikai tagozat korábban többször kritizálta a kormányt, az MSZP-t. A tagozat egyet nem értését fejezte ki többek között a megszorításokkal, az egészségügyi reformmal kapcsolatban. A szerveződés vezetője jelenleg Gráner Gyula, a tagozat munkájába párton kívüliként bekapcsolódott Gazsó Ferenc szociológus is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását