2024. április 29. - Péter

Jutalomút Brüsszelbe

A fiatal fordítók EU-versenyének győztesei - Magyarországról Gruber Anna, a győri Krúdy Gyula Gimnázium, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulója - márciusban háromnapos brüsszeli jutalomúton vehetnek részt, amely során átv
2008. január 29. kedd 13:54 - Hírextra

Kedden hirdették ki Brüsszelben a Juvenes Translatores (fiatal fordítók) fordítási verseny 27 nyertesét - tagállamonként egyet. A 17 éves tanulóknak meghirdetett versenyt minden tagállamban egyszerre, tavaly november 14-én bonyolították le a résztvevő iskolák felügyelete mellett.

A verseny résztvevőinek két óra állt rendelkezésükre az idegenforgalomról szóló, 23 különböző forrásnyelven íródott szövegnek az Európai Unió bármely másik hivatalos nyelvére való átültetésére. Összesen 134, egy forrásnyelvből és egy célnyelvből álló nyelvpárt választottak a résztvevők a fordítások elkészítéséhez.

Több mint 1300 fordítást küldtek be, és az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatóságának 126 fordítója segítségével választották ki az egyes tagállamok legjobb fordítását.

A nyertesek és felnőtt kísérőik ellátogatnak majd az Európai Bizottsághoz, átveszik díjukat a díjátadó ünnepség keretében, és találkoznak a Bizottság fordítóival, akik jogszabályokat és szakpolitikai dokumentumokat fordítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását