2024. április 26. - Ervin

Erekcióval nem reklámozunk!

Precedensértékű ítéletet hirdetett a milánói székhelyű Önszabályozó Reklámintézet, amikor úgy rendelkezett, hogy nem jelenhet meg többé a sajtóban az a reklámfotó, amelyen egy ifjú egyértelműen szexuálisan izgatott állapotában mindössze a farmerjét viseli
2008. január 26. szombat 07:40 - Hírextra

A Magilla konfekciómárka egészoldalas hirdetése január 5-én jelent meg egy országos napilap utolsó oldalán. A teljesen egyértelmű képen egy Bariba való magánszemély ütközött meg annyira, hogy bejelentést tett a reklámhatóságnál.

A hivatal végül húsz nappal később ítéletet mondott, mely szerint a reklámfotón "a szeméremdomb táján látható dudorodás" nem értelmezhető másként, mint "a szexuális izgalom kifejezéseként, amelyet még tovább hangsúlyoz a keresztben elhelyezett +censured!+ felirat".

A kép "egyértelmű közönségessége, obszcenitásának mértéke kimeríti a pornográfia fogalmát, amelyet a hatóság" nem engedélyez.

Ha a döntés ellen nem fellebbez tíz napon belül senki, akkor a hirdetés többé semmilyen formában sem jelenhet meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását