2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Varju lehet az MSZP igazgatója

Varju László, az MSZP frakcióigazgatója lehet a párt ügyvezető igazgatója - erősítették meg egy hírportál információját szerdán. A távirati iroda a múlt héten írt arról, hogy az MSZP-ben hamarosan megkezdi működését egy apparátussal és vezetővel is rendel
2008. január 24. csütörtök 07:20 - Hírextra
A csoport közvetlenül az elnökségtől kap feladatokat.

Hírek szerint ennek a csoportnak az élére szánja a pártelnök-miniszterelnök Varju Lászlót, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Az MSZP vezetéséből ugyanakkor többen is megjegyezték az MTI-nek, hogy ilyen típusú személyi döntést az elnökség hozhat, a testület azonban erről még nem tárgyalt. Arról viszont tényleg volt szó, hogy szükség van egy emberre, aki a szervezést, hálózatépítést és a civil kapcsolatokat a kezébe veszi - tették hozzá.

Az MTI úgy tudja, a változás nem érinti Butor Klára pártigazgató személyét, az ügyvezető igazgató mellett az ő posztja is megmarad.

"Egy baloldali párt a kapcsolataiból él. Ha ide még erős emberek kellenek - szerintem kellenek -, a következő hetekben látszani fog. Fogunk személyi döntéseket hozni" - fogalmazott a múlt héten egy televízió-műsorban Kiss Péter, az MSZP alelnöke.

Az MSZP hónapokkal ezelőtt megkezdte a párt szervezetének átalakítását.

Ennek részeként tavaly szeptemberben fogyasztóvédelemi, idősügyi, környezetvédelemi, a romaügyi és egy fenntartható fejlődéssel foglalkozó ügyvivőt neveztek ki. Az ügyvivők szervezik párton belül az e területekkel kapcsolatos munkát és kapcsolatot tartanak a civil szférával.
Juhász Ferenc elnökhelyettes tavaly novemberben sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy később további szakterületekre is ügyvivőket neveznek ki.

Az MSZP egri évindító elnökségi ülésén is tárgyaltak a párt szervezeti felépítéséről: áttekintettek az átvilágítás megállapításait. A szervezet átalakítását a szocialista vezetők belső ügyként kezelik, nem nyilatkoznak ennek részleteiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását