2024. április 20. - Tivadar

Lépésről lépésre a Tháliában

A Magyar Nemzeti Balett a Thália Színházban újítja fel február közepén Lépésről lépésre című produkcióját; a 2007 tavaszán már bemutatott koreográfiai összeállításba most Kun Attila egy új darabja is bekerült - közölte az MTI-vel csütörtökön Kálmán Tamás,
2008. január 24. csütörtök 17:45 - Hírextra

A Magyar Állami Operaház (MÁO) balett-társulata 2007 tavaszán Kortárs csillagaink - Lépésről lépésre címmel kortárs koreográfiákat felvonultató esttel mutatkozott be a közönségnek - emlékeztetett Kálmán Tamás.

Mivel az ifjú alkotók kollégáikat, az együttes sztárjait kérték fel darabjaik tolmácsolására, a nézők a klasszikus képzettségű művészeket modern és kortárs táncosként láthatták viszont az Erkel Színház színpadán, ez volt az utolsó premier az épület bezárása előtt.

A Magyar Nemzeti Balett február 14-től négy estén át ismét bemutatja a produkciót az Operaház második játszóhelyeként is működő Thália Színházban.

Remélik, modern estjükkel Magyarország első számú balettegyüttese kortárs köntösben is megörvendezteti az új tánctechnikákra, színpadi látványelemekre, a korszerű kifejezési lehetőségekre fogékony nézőket - tette hozzá Kálmán Tamás.

Keveházi Gábor balettigazgató azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Balett számos fiatal tagja már koreográfusként is működik. "Tehetségüknek, alkotói ambícióiknak teret kell adnom, és ezt nagy örömmel teszem" - tette hozzá.

A koreográfusok: Bajári Levente, Fodor Zoltán, Jurányi Patrick, Kun Attila, és Merlo P. Andrea. A koreográfiák javarészt az emberi kapcsolatokról, a fiatal táncművészeket körülvevő világ kérdéseiről szólnak. Az alkotók nagyrészt kortárs muzsikát választottak a különféle hosszúságú, 3-20 perces táncetűdökhöz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását