2024. április 30. - Katalin, Kitti

Spanyol-magyar közös terv

Negyven éven át évente négyezer szakembernek teremtene kutatási lehetőséget a tervezett európai neutronkutató központ, amely akár Magyarországon is felépülhet. Két jelentkező, hazánk és Spanyolország, bár egymással vetélkedik, Brüsszelben közös koncepcióv
2008. január 22. kedd 09:28 - Hírextra

A spanyol programvezető a közelmúltban egy érdekes ötlettel állt elő. Noha a három vetélkedő fél mindegyike nyerni szeretne, esetleg hatékony lenne, ha a versengők meghatározott témákban együttműködnének. A magyarok belementek, a svédek nem.

Így állt elő az a helyzet, hogy a magyar és a spanyol program tudományos vezetését Mezei Ferenc akadémikus látja el egy személyben. A programok önállóak maradnak, de például közösen hoznak létre egy nemzetközi tudományos tanácsadó testületet. (A svédek is szerették volna megnyerni Mezeit, neki a tervezett helyszínen, Lundban egyetemi tanári állást ajánlottak fel. Egyesek szerint, ha elfogadja és aktívan segíti a svédek lobbizását, másodszor már nem maradna le a fizikai Nobel-díjról. Mezei Ferenc azonban a hazai helyszín mellé állt.)

A magyarok és a spanyolok másfél tucatnyi ország küldötte, az EU versenyképességi tanács képviselői előtt január 24-én Brüsszelben mutatják be koncepciójukat - közölte a Népszabadság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását