2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kivizsgálják a haláleseteket

Kína vizsgálatot indít annak kiderítésére, van-e valós alapjuk ama híreknek, amelyek szerint legalább tíz munkás életét vesztette az augusztusi olimpia központi létesítményének számító Madárfészek 2003 óta tartó építése közben.
2008. január 22. kedd 11:56 - Hírextra

Ezt Li Ji-csung (Li Yizhong), az illetékes tárca munkabiztonságért felelős államminisztere jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón Pekingben, hozzátéve, hogy ő személy szerint most először hallott "ilyesfajta problémákról". Egyszersnmind kilátásba helyezte, ha kiderül, hogy valóban voltak halálos kimenetelű munkabalesetek, súlyos büntetés vár a felelősökre.

Egy nappal korábban Szun Vej-tö (Sun Weide), az olimpia szervezőbizottságának (BOCOG) szóvivője teljesen valótlannnak minősítette a londoni Sunday Times jelentését, amely szerint "óvatos becslések alapján is" legkevesebb tízen meghaltak a stadion munkálatai közben.

A 91 ezer ember befogadására alkalmas létesítmény, amely a tervek szerint március végére lesz kész teljesen, a nyitó- és záróünnepségnek ad majd otthont, illetve az atlétikai versenyeket és a futballdöntőket rendezik meg itt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását