2024. április 29. - Péter

Gálaestet adnak a Csokonai-díjasok

Gálaestet adnak a Csokonai Vitéz Mihály alkotói és közösségi díj idei kitüntetettjei szombaton Budapesten; a nem hivatásos, művészeti munkát végző egyéni alkotók, művészet-pedagógusok, együttesvezetők munkáját elismerő díj új tulajdonosai a Marczibányi té
2008. január 22. kedd 18:25 - Hírextra

A rendezvényen az idei kitüntetettek közül fellép a Benkő Zsófia tánctanár által vezetett Fővárosi Művelődési Ház Társastánc Klubja, a Kozma László népművészeti főtanácsos vezette dunaszegi Rezeda Népművészeti Egyesület, valamint a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium leánykara, amelyet Soltész-Nagy Lászlóné Lédeczi Judit karvezető irányít. Műsort ad még a szekszárdi Bartina Táncegyüttes és a Budakeszi Kompánia Színházi Társaság, Matókné Kapási Júlia vezetésével.
Kiállítás keretében megtekinthetők lesznek a kecskeméti Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület tagjainak munkái, illetve Molnár Ferenc váci fotóművész felvételei.

A Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat az idén a fellépők mellett Bárdi Margit bábrendezőnek, a nyíregyházi Mesekert Bábszínház tagjának, Bácskai Mihály színjátszó-rendezőnek, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanárának, Héra Istvánné Kaló Éva Erzsébetnek, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a Népművelési Intézet Népművészeti Osztálya munkatársának ítélték.

Közösségi díjban részesült a Galántai Kodály Zoltán Daloskör Józsa Mónika irányításával, valamint a budapesti ELTE Bartók Béla Énekkar Baross Gábor vezette Egyetemi Koncertzenekara.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által odaítélt díjakat január 22-én, a magyar kultúra napján adták át az Iparművészeti Múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását