2024. május 3. - Tímea, Irma

Akciót tartottak a tehergépjárművek ellenőrzésére

Összesen 1.293 tehergépkocsit ellenőriztek a januári összehangolt közlekedésbiztonsági akció során, kilenc járművet műszaki vizsgára küldtek, 14 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, és 536 ezer forintnyi helyszíni bírságot szabtak ki - közölte Samu Ist
2008. január 22. kedd 18:22 - Hírextra

Az ORFK, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Vám- és Pénzügyőrség összehangolt akciója kiterjedt a műszaki állapot felmérésére, a járművezetők vezetési és pihenőidejének betartatására, valamint a szállított áruk papírjainak vizsgálatára is. A háromnapos akció során január 10-én, 14-én és 17-én a nappali órákban 14 megye 19 helyszínén tartottak ellenőrzéseket.

Samu István úgy fogalmazott: "nem lesből, orvul támadtak", hiszen előre bejelentették az ellenőrzéseket. Ennek célja a megelőzés volt.

Az írásban is kiosztott statisztika szerint a három nap alatt 1.606 személyt, 1.293 gépjárművet és okmányaikat ellenőrizték. Összesen 9 gépkocsit rendeltek be műszaki vizsgára, illetve műszaki szemlére, 16 tehergépkocsi-vezetővel szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályszegések miatt, és 2 esetben tettek feljelentést a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt 14 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, 92 fővel szemben 536.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki, és 35 főt figyelmeztettek apróbb hiányosságok miatt. Rossz műszaki állapot miatt 2 bolgár kamiont kellett visszafordítani Románia felé.

Összesen 121 vezetőt ellenőriztek alkoholszondával is, azonban egyetlen ittas vezetővel sem találkoztak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását