2024. május 2. - Zsigmond

Mennyit költöttek tanulmányokra?

Ágh Péter (Fidesz) írásbeli kérdése valamennyi miniszterhez
2008. január 21. hétfő 10:27 - Hírextra

Tisztelt Miniszter úr/asszony!

Magyarországon a családok mindennapi életét egyre inkább nehezítik a kormány megszorító intézkedései, melyek egyre mélyítik a szociális válságot. Gyurcsány Ferenc ennek kapcsán többször is kérte az emberek türelmét, mondván a spórolást magukon, a kormányon kezdik. Mindennek ellentmondanak azok a hétről hétre megjelenő hírek, amelyek felesleges, az emberek idegeit borzoló grandiózus kormányzati kiadásokról szólnak.

Nyilvánvalóan nehéz megtalálni azt a nemzeti érdeket, amely indokolná az ország jelenlegi helyzetében kormányzati negyed építésének tervét – 142 milliárd forintét -, vagy azt, hogy a kormány képviselői bálnavadászati, űrkutatási konferenciákon vesznek részt.

A MEH kis híján 120 millió forintot költött tanulmányokra, amelyeket külső személyektől, szervezetektől rendelt meg. Érthetetlen az, hogy miért kell megbízni külső cégeket a munkák elvégzésével, amikor a minisztériumi szakértők, állami tisztviselők ezért kapják a fizetésüket.
Kérem, tájékoztasson arról, hogy az Ön által vezetett minisztérium, illetve annak jogelődje hány forintot költött tanulmányok külső személyektől, szervezetektől történő megrendelésére 2002. május 27. és 2007. december 31. között. Egyúttal kérem, mellékelje ezen tanulmányok listáját!
Várom megtisztelő válaszát.

Tisztelettel:
Ágh Péter
országgyűlési képviselő
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. január 21. 16:13
Valóban, fillérre el kell számoltatni a mindenkori kormányt.
Azonban nagyon lerontja az összképet az, hogy az Orbán-kormány nem számolt el semmivel, egyetlen szerződést, elszámolást sem láthattunk, ömlöttek a milliárdok a haverok, csókosok zsebébe: koronát úsztattak, évekig zászlókat adtak át, családi hamburger-tüzijátékot játszottak, az Ezüsthajó zavarosban halászott, s ment az Országimázs rogyásig.
Akkor, akkor kellett volna elszámolásért kiáltani.
Ozmium
2008. január 21. 13:22
Tisztelt Ágh Péter.
Boldogság tölt el, hogy egy ilyen bátor fiatalember nevemben és helyettem, elszámoltatja a kormányt a közösen össze összekapirgált krajcárjainkról.
Bízom magában, de ha középiskolai végzettsége kevés lenne az elemző munkához, vagy önkormányzati feladatai, egyetemi tanulmányai, parlamenti kötelezettségei akadályoznák, javaslom szakértők bevonását a kért időszakok zárszármazásainak összesítésére, értékelésére.
Ami a repülő-bálna ügyét illeti, forduljon "Cipőhöz".
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását