2024. március 28. - Gedeon, Johanna

További javulás várható a magyaroktól

Kiss László szerint a pekingi olimpián további javulás várható a magyar úszóktól, akik a sikeres hollandiai Eb-szereplést követően a folytatásban is ugyanolyan tisztességesen készülnek, miközben némely külföldi vetélytárs "egy tál lencsééért eladta magát"
2008. március 26. szerda 14:50 - Hírextra
A szakvezető doppinggyanút is sejtető kijelentése azon a szerdai sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a nyolc érmet, benne három aranyat is hozó, húsvéthétfőn zárult kontinensviadal után tartott Budapesten a honi szövetség (MUSZ).

Az eindhoveni viadal magyar hőseit is felvonultató összejövetelen a kapitány elmondta, hogy a fejlődést - amely nem kis mértékben az év eleji, melegégövi és magaslati edzőtáborozásoknak köszönhető - a még ezután elérendő csúcsforma előtt jól mutatta az Eb-remeklés. A "bizonyítékok" sorában említette, hogy a három arany, három ezüst és két bronz birtokosaként heten állhattak fel a 22 fős válogatottból az Európa-bajnoki dobogóra, az éremtáblázaton ezzel az ötödik helyen végezve. Emellett 14 országos csúcs született, 18-an szerepeltek legalább egy döntőben, a "zászlóshajó" Cseh László két Európa-bajnoki elsőségéből a 400 m vegyesét Európa-rekorddal szerezte meg, míg a gárda legfiatalabb tagja, az alig 17 éves Kovács Emese egy világszínvonalú 2:06-os idővel lett ezüstérmes 200 m pillangón. A korátlag amúgy is igen kedvező: 20,7 év a válogatott magyar úszóknál, akik Eindhovenben - "ötkarikás átszámítással" - 61 olimpiai pontot szereztek.

Gyárfás Tamás MUSZ-elnök azt hangsúlyozta, hogy míg korábban többnyire egy-két versenyzőt lehetett ünnepelni, "most végre - érdemei csorbítása nélkül - nem csak Cseh Lacink van, hanem csapatunk".

A szövetség első embere a sajtótájékoztató keretében írta alá Salamon Károllyal, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatóval azt a három esztendőre szóló együttműködési megállapodást, amelynek értelmében Magyarország legnagyobb biztosítótársasága jelentős mértékben segíti a hazai úszósportot. Anyagiakról konkrétan nem esett szó, a szerződés nagyságrendjéről azonban árulkodik, hogy a részvénytársaság - Gyárfás minősítése szerint - a MUSZ legrangosabb partnerévé, első számú főtámogatójává lépett elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását