2024. május 6. - Ivett, Frida

Taxisok a betegszállításban?

Eddig senki nem kereste meg a taxistársaságokat azzal, hogy részt vennének-e a betegszállításban, noha Dudás Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara taxisszekciójának vezetője ennek ellenkezőjét állította; a sofőrök is háborognak, szerintük évekkel ez
2008. január 18. péntek 08:55 - Hírextra

A lap emlékeztet arra, hogy Dudás Zoltán, a taxisérdekek kamarai képviselője szerint a taxistársaságok is vállalnának betegszállítást, s erről már egy levelet is elküldött a napokban az egészségügyi minisztériumnak.

A szekcióvezető szerint a betegszállításban tapasztalt anomáliákat orvosolhatná az országban futó 12 ezer taxi bevonása. Dudás nem kérne többet az államtól a szakápoló nélküli betegszállításért, mint a szolgáltatásban részt vevő magáncégek, ami 85 forint kilométerenként - olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a taxistársaságok azonban 60 forintos betegenkénti és kilométerenkénti tarifáról is hallottak. Szerintük ezzel az árszabással számolva még három beteg szállítása esetén is alig érhető el a piac jelenleg legalacsonyabb kilométerenkénti „diszkont” tarifaára, ami 170 forint.

A Taxi 2000 általános igazgatója, Kovács Gábor lapunknak azt mondta: eddig senki nem kereste őket az ügyben. Hasonlóan nyilatkozott a lapnak Garamszegi Miklós, a Főtaxi vezérigazgatója is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását