2024. május 2. - Zsigmond

Motoros siklóernyővel 4 kilométer magasan

Egy német turista motoros siklóernyővel első ízben repülte át Új-Zéland legmagasabb hegységét, a Mount Cookot. A 42 éves biciklibolt-vezető, Gerry Mayr motoros siklóernyőjével felfelé menet jóval magasabbra szállt, mint a 3754 méteres Mount Cook, egészen
2008. január 16. szerda 17:09 - Hírextra

Ám lefelé jövet a másik oldalon erős szélörvények miatt a férfi több száz métert zuhant, mielőtt sikerült úrrá lennie a helyzeten. A repülést reggel több órán át halasztani kellett a túl erős széllökések miatt.
"Életveszélyes volt, mivel nem volt levegő az ernyőben. Olyan volt, mint egy gumiköteles ugrás... másodpercenként 30 métert zuhantam... mintha egy hatalmas kéz dobott volna a föld felé... - mondta Gerry Mayr, akiben a nem mindennapi akció ötlete akkor merült fel, amikor Konstanzban lévő otthonában Új-Zéland hegyvidéki fotóit nézegette.

Az ernyő stabilizálása után a kalandvágyó német már könnyedén tudott landolni a Mt. Cook-i reptéren helyi idő szerint délután 1 óra 20 perckor (greenwichi középidő szerint 0 óra 20 perckor) a 2 óra 20 perces repülés után.

"Amikor a reptér felett kikapcsoltam a motort, kiderült, hogy éppen akkor el is fogyott a benzinem. Elképesztő volt az egész. Az ember parányinak, szinte semminek érzi magát fenn a magasban" - mondta Mayr, aki az érzések egész skáláját átélte a repülés során, a halálfélelemtől a mámorig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását