2023. március 20. - Klaudia

Bűnöző a nádasban - helikopterrel is keresik

Helikopterrel is keresik már azt a bűnözőt, aki szerdán hajnalban menekült be a szigligeti nádasba a rendőrök elől - tájékoztatta Regdon László alezredes, a Tapolcai Rendőrkapitányság osztályvezetője, a nyomozás irányítója az MTI-t.
2008. január 16. szerda 12:59 - Hírextra

A bűnöző után három búvár is kutatja a szigligeti öböl jeges vízterületét - tette hozzá az alezredes. Elmondta: a nádasba menekült férfi hajnalban még kiáltozott a rendőröknek, hogy beszakadt alatta a jég, és segítséget kért, majd a mentésére indult tűzoltók is szót váltottak még vele, de később már nem hallották a hangját.

Az alezredes elmondta, hogy az öböl jege a tűzoltók alatt is beszakadt, nagy a valószínűsége tehát annak, hogy a nádasba menekült férfi elmerült a jeges vízben. Ugyanakkor azt sem lehet még kizárni, hogy esetleg az öböl túloldalán a sötétségben kievickélt a partra, ezért a rendőrség a körözött bűnöző fényképét közzéteszi - jegyezte meg Regdon László.

Tájékoztatása szerint a keresett várpalotai személy ellen négy bírósági elfogatóparancs és két rendőrhatósági körözés van érvényben. A férfi szerepel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Top-10-es körözési listáján: eddig lopás, rongálás, kábítószerrel való visszaélés és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélték el.

A szigligeti betörésre vele tartó három várpalotai társát a rendőrség már őrizetbe vette, őket a Tapolcai Rendőrkapitányság fogdájában őrzik.

Regdon László ismertetése szerint szerdán hajnalban Szigligetről jelzett az egyik üzlet riasztója, ezért a révfülöpi őrs rendőrei azonnal a helyszínre mentek, ahol a bolt közelében egy induló személykocsira lettek figyelmesek.

Az autót megállították, s mivel abban négy fiatal férfi ült, erősítést kértek Tapolcáról. A kiérkező járőrök közül a feltartóztatott autó egyik utasa egy rendőrnőt - akit meg akarta őt bilincselni - gyomron és arcon ütött, majd elmenekült a közeli nádasba.

A rendőrök eközben figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe - mondta az alezredes.
A nádasba menekült bűnözőt hajnal óta keresik a rendőrök, vízimentők, búvárok, tűzoltók és egy Sármellékről érkezett helikopterről is tüzetesen "átnézik" a szigligeti öböl területét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását