2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az MSZP informális ülésen dönt az egészségbiztosítási törvény módosításairól

Jövő szerdáig van lehetősége az MSZP-frakció tagjainak módosító indítványok benyújtására az egészségbiztosítási törvényhez, a képviselőcsoport február 4-i évadnyitó ülésén dönt arról, melyeket támogatja - mondta újságíróknak Kökény Mihály a szocialista fr
2008. január 16. szerda 06:45 - Hírextra
"Senki nem akar üzleti alapú több-biztosítós rendszert. Ez a törvény nem erről szól. Ha erről szólt volna, a szocialista párt nem szavazta volna meg, nem fogadta volna el. Ez a törvény arról szól, hogy a közpénz felhasználását az egészségügyben érdekeltségi alapon tegyük célirányosabbá, ezt kontrolláljuk" - ezekkel a szavakkal jellemezte a szocialista frakció egészségügyi munkacsoportjának vezetője a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek visszaküldött jogszabályt.

Mint mondta, az MSZP komolyan veszi Sólyom László észrevételeit, ezért a módosításokkal a működés garanciáit és a társadalmi kontrollt erősítenék.

Kökény Mihály tájékoztatásában kitért arra, hogy az informális frakcióülésen szóba került: megfelelő szakmai teamnek kell létrejönnie a jogszabály végrehajtásához. A politikus hozzátette: ez akár kormánybiztos is lehet, de - mint mondta - nincs olyan igény, hogy pártok jelöljék.

Az MSZP egészségpolitikusa elmondta: a frakció ülésén, amelyen Karsai József képviselő nem szólalt fel, szó volt a vizitdíjról, ám nem a népszavazással, hanem a törvénnyel összefüggésben. De a többség nem kezdené újra a róla szóló vitát - tette hozzá Kökény Mihály.

Karsai József korábban újságíróknak azt mondta: ha nem kap garanciát arra, hogy nem "szegények-gazdagok biztosítója" jön létre, akkor nem tudja megszavazni a törvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását