2024. április 19. - Emma

Ingyenes mozi

A magyar kultúra napján, január 22-én, kedden ingyenes éjszakai mozizást rendez a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2008. január 15. kedd 15:46 - Hírextra
A mozikban tavaly bemutatott magyar filmekből több mint húsz alkotást válogattak be a hatodik alkalommal megrendezendő monstre műsorba - írta az Uránia keddi közleményében.
Az ismertető szerint a vetítések délután négy órakor kezdődnek és másnap reggel hatig tartanak. Az előadások ingyenesen látogathatók, de belépőt szükséges váltani a pénztárakban, vagy lehet helyet foglalni az Uránia honlapján.

A változatos műfaji kínálatban 2007 legnépszerűbb, a fesztiválokon is sikert aratott filmjei találhatók meg. Az érdeklődők láthatják például a Dárday István-Szalai Györgyi rendezőpáros által készített, Márai Sándor író és felesége utolsó éveit elmesélő Az emigráns - Minden másképp van című filmet.
Szerepel még a kínálatban Bollók Csaba Iszka utazása című alkotás; Koltai Lajos rendezése, az Este; Koltai Róbert Megy a gőzös című munkája; Sas Tamás S.O.S. szerelem című romantikus komédiája; a Ternovszky Béla-Nepp József alkotópáros decemberben bemutatott animációja, a Macskafogó 2; valamint Tímár Péter új filmje, a Casting minden című zenés filmvígjáték.
Az érdeklődők megtekinthetik Maár Gyula Töredék című alkotását, Rohonyi Gábor Konyec című rendezését, Kocsis Ágnes Friss levegő című munkáját, Kamondi Zoltán Dolina című filmjét és Ragályi Elemér Nincs kegyelem című művét. A mozirajongók megnézhetik Török Ferenc Overnight című munkáját, Szász János Ópium című művét és Faur Anna első játékfilmjét, a Lányokat.
Az Uránia műsorára tűzi az Egon és Dönci című egész estés animációt; Szomjas György filmjét, A Nap utcai fiúkat; Herendi Gábor rendezését, a Lorát; Bokor Attila 56 csepp vér című rockmusicaljét; vetítik Sándor Pál Noé bárkája című munkáját; Novák Erik alkotását, a Zuhanórepülést; továbbá Szőke András Hasutasok című vígjátékát.

A magyar kultúra napja 1989 óta január 22., a kézirat tanúsága szerint 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását