2024. május 6. - Ivett, Frida

Házal az egyetem

Pályaválasztási road-showal igyekszik hallgatókat toborozni a január elsején megalakult Nyugat-magyarországi Egyetem. Szombathelyen január 22-én mutatkozik be a tíz egyetemi karral és 65 egyetemi szakkal rendelkező felsőoktatási intézmény.
2008. január 15. kedd 14:48 - Hírextra
Jelentette be kedden sajtótájékoztatóján Faragó Sándor, a NYME rektora.

"Az egyetem házhoz megy, akár ez is lehetne a mottója akciónknak, amellyel a régió végzős középiskolásainak és szüleinek a figyelmét kívánjuk felhívni az intézményünk által kínált továbbtanulási lehetőségekre" - mondta.

Hozzáfűzte: az egyetem nem titkolt célja, hogy a régióban kínáljon megfelelő színvonalú felsőoktatást a diákok számára, és olyan diplomát adjon a végzettek kezébe amellyel a régión belül sikeresen el tudnak majd helyezkedni.

"A road-show keretében lehetőség van a személyes találkozóra, ahol elmondhatjuk, hogy miért érdemes a Nyugat-magyarországi Egyetemen tanulni, egyetemi hallgatónak lenni" - mondta a rektor.

Szavai szerint a magas színvonalú képzést a tudományos fokozattal rendelkező egyetemi tanárok és oktatók garantálják, de az sem mellékes, hogy az egyetemen, így a Savaria Egyetemi Központban is, kifejezetten jó az infrastrukturális ellátottság, három csillagos szolgáltatásokat nyújtó kollégiumok állnak rendelkezésre.

"Az egyetemre nemcsak tanulni kell jönni, de egyetemi polgárnak is érdemes lenni, hiszen a Nyugat-magyarországi Egyetem mind az öt egyetemi városában, Sopronban, Győrben, Nagykanizsán, Székesfehérváron és Szombathelyen is megvannak azok a kulturális, szórakozási és sportolási lehetőségek, amelyek az intézménybe járó húszezer egyetemista életet teljes értékűvé tehetik" - hangoztatta a rektor.

"Több tucat mesterszak van akkreditálás alatt mind a tíz karon, ami tovább fogja bővíteni az egyetem által kínált szakok számát" - hangsúlyozta a rektor.

Gaspari Gábor, a road-show főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta: Szombathelyen január 22-én, ezt követően január 23-án Zalaegerszegen, január 24-én pedig Nagykanizsán tartják meg rendezvényüket. Szavai szerint a road-show helyszínére ellátogatók közérthető módon kaphatnak információkat az egyetemi karok működéséről, az egyes szakokról, de segítenek kitölteni például a felvételi jelentkezési lapokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását