2024. július 17. - Endre, Elek

Választás lesz ma

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak ma a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Pusztamonostoron, ahol az önkormányzat 2007 októberében feloszlatta magát.
2008. január 13. vasárnap 08:31 - Hírextra

A polgármesteri tisztségért három független jelölt indul, Rubint Imre, Sári Ferenc és Sőregi János, a régi elöljáró. A 9 tagú önkormányzati testület tagjait 16, szintén független képviselőjelölt közül választhatja meg a csaknem 1400 szavazásra jogosult. Köztük kilencen a feloszlott önkormányzatban is képviselők voltak, most ismét megpróbálkoznak a mandátum elnyerésével.

Pusztamonostor önkormányzata 2007 októberében soron kívüli testületi ülésen oszlatta fel magát, a képviselők elsősorban a település pénzügyi nehézségei miatt kényszerültek erre a lépésre. A döntést többi között az motiválta, hogy a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő falunak egy munkaügyi per miatt várhatóan több millió forintot kell majd kifizetnie. A település háziorvosa ugyanis visszamenőleg kérte az önkormányzattól a mintegy másfél-kétéves ügyeleti szolgálata után járó elmaradt díjat, és ebben az ügyben bírósághoz fordult. A testület úgy ítélte meg, hogy képtelen felvállalni azt a többletterhet, ami a jelenleg is folyó per elvesztésével járhat.

A választás reggel 6 órától este 7-ig tart. A polgármester és a kilenc képviselő 2010 őszéig az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja a jelöltek közül.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását