2024. május 2. - Zsigmond

Közigazgatási és kereskedelmi központ

Megalakult a Pest Megye Háza Adminisztrációs és Üzleti Központ Kft., amely önkormányzatok, kamarák és érdekképviseletek összefogásával hív életre Budapesten kívül egy igazgatási és üzleti centrumot – közölte a társaság ügyvezető pénteken az MTI-vel.
2008. január 11. péntek 15:45 - Hírextra
Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, hogy az egyre növekvő lakosságú, ma 1,3 millió embert számláló Pest megye közigazgatási ügyeit egymástól távol eső, a mai kor követelményeinek nem megfelelő helyszíneken lehet intézni a fővárosban. Az M0-ás körgyűrű megépülése viszont lehetővé teszi, hogy a megye valamennyi pontjáról rövidebb idő alatt lehessen az ügyintézőkhöz eljutni. A közszolgáltatásokhoz kapcsolódóan pedig érdekképviseleti, oktatási, szolgáltatási és kereskedelmi funkciók gyakorlására lesz kiemelkedően kedvező helyszín a megépülő centrum. Várhatóan mindez jelentős idő- és költségmegtakarítást eredményezhet, megkímélve az állampolgárokat a fővároson belüli kényszerű utazgatásoktól – tette hozzá.

A milliárdos nagyságrendű beruházás megvalósításához EU-s pályázati pénzeket, banki hiteleket, a kft-t alapítók saját fejlesztési célú pénzeszközeit és az üzleti céllal csatlakozók külső forrásait is fel kívánja használni a társaság. A társaság alapító tagjai között van a megyei önkormányzat, a megyei kereskedelmi és iparkamara, a megyei agrárkamara, Gyál, Vecsés, Üllő önkormányzata és különféle megyei érdekképviseletek. Jelenleg folyik a leendő központ helyszínének kiválasztása. Az egymással konkuráló ajánlatokról annyit közölt az elnök, hogy valamennyi, az M0-ás körgyűrű keleti szektorának közeléből, a bővülő Ferihegyi Repülőtér vonzáskörzetéből származik. A társaság célkitűzései szerint a beruházás megindítására 2010-ig sor kerülhet - utalt rá Vereczkey Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását