2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magát hibáztatja az apa

Magát hibáztatja lánya eltűnéséért Madeleine McCann édesapja, aki most először elismerte azt is, hogy alig lát már reményt a gyermek megtalálására.A négyéves skót kislánynak tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látog
2008. január 10. csütörtök 14:07 - Hírextra

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.
A Vanity Fair magazinnak adott nyilatkozatában - amelyet a csütörtöki Daily Mirror is átvett - Gerry McCann maga is bevallotta, hogy bűntudat gyötri, amiért a kérdéses estén ő és felesége magukra hagyták Madeleine-t és két kisebb testvérét.

"Bárcsak ne mentem volna abba az étterembe ... bárcsak a szobában maradtam volna azon az éjszakán ... bárcsak maradtam volna még öt percet, amikor ellenőriztem (Madeleine-t)" - idézi a magazin pénteken utcára kerülő februári kiadása a kislány édesapját.

A lap felfedi azt is, hogy Gerry McCann egy kétségbeesett telefonhívás során, nővérének egyenesen kijelentette: az egész az ő hibája, mert aznap este ő és Kate elmentek vacsorázni.

Az interjúból kiderül: az édesapa attól tart, hogy lánya esetleg már nem él. Gerry McCann elismerte: "csekély" annak az esélye, hogy visszakapják Madeleine-t, és lehetséges, hogy soha többet nem látják gyermeküket.

A portugál nyomozók egyik alapfeltételezése az, hogy valamiképp a szülők okozhatták Madeleine halálát. A leggyakrabban idézett elmélet szerint Kate McCann a nyugodt vacsora érdekében esetleg altatót adhatott be a gyermeknek, ám ezt véletlenül túladagolta, és a kislány meghalt, holttestétől pedig valahol megszabadultak.

A házaspár ezeket a feltételezéseket rendre abszurdnak minősíti. Kate és Gerry McCann meggyőződése, hogy Madeleine-t elrabolták, valószínűleg a gyermekszex-ipar megrendelésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását