2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tilla filmjét tavasszal játszák a mozik

Till Attila első nagyjátékfilmjét, a Pánikot március 6-tól vetítik a magyar mozik - tájékoztatta Bártfai Andrea, a produkció sajtófőnöke az MTI-t. Közleményében felidézte, hogy a Pánik forgatása tavaly augusztusban indult és szeptemberben fejeződött be.
2008. január 9. szerda 16:27 - Hírextra
Till Attila első mozifilmje szerepel a 39. Magyar Filmszemle versenyprogramjában is: 17 másik játékfilmmel együtt méretteti meg magát a január végén kezdődő seregszemlén.

Bártfai Andrea összegzése szerint a film főhőse Zsuzsi (Gubik Ági), aki harminc éves korára mindent elért, amire egy ember csak vágyhat: jól fizető állás, szép autó, saját lakás és mindent elsöprő szerelem. Egy nap azonban a fiatal PR-igazgató arra ébred, hogy a szobájában minden mozogni kezd: a fotel elindul az ajtó felé, a szekrény az ablak felé, nem kap levegőt.

Amikor még szerelme, Kirill (Kolovratnik Krisztián) is elhagyja, önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a rendkívül ambiciózus terapeuta (Schell Judit) karmai közé kerül, aki különböző módszerekkel, technikákkal próbálja kezelni őt és a klinika többi pánikbetegét.

A falakon túl persze mindenki "teljesen normális": Zsuzsi anyja, Elli (Bánsági Ildikó) és barátnője, Ilona (Egri Márta) leküzdhetetlen vásárlási- és kalandlázban égnek, Ilona kisgyermekes lánya (Ónodi Eszter) "gyermekét túlzóan féltő kismama-parától" szenved, Zsuzsi öccse (Valcz Péter) pedig csak anyjukat szeretné megszabadítani a "mamát felfaló szörnyetegtől".

Zsuzsi választhat: éli tovább a "profi lelkibetegek" életét vagy megrázza magát és feláll - írják az ismertetőben a filmről, amelynek szereplői felfokozott idegállapotuknak köszönhetően állandóan szatirikus, humoros szituációkba, kalandos helyzetekbe keverednek.

A Pánik operatőre Juhász Imre, a producerek Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, a co-producerek Rajna Gábor, Stalter Judit, valamint Sipos Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását