2024. május 8. - Mihály

Az új edző tervei - HANGOSHÍR!

Marijan Vlak távozása után a fehérvári vezetők új szakvezető után néztek, és az edzőkérdést házon belül oldották meg, hiszen az NB III-ban szereplő tartalékegyüttes trénere, Disztl László lett az új vezetőedző. A korábbi válogatott védő volt már a székesf
2008. január 8. kedd 13:08 - Hírextra
A 45 éves szakember 18 évesen mutatkozott be a Videoton csapatában, ahol pályafutásának legnagyobb sikereit érte el. Tagja volt annak a legendás Vidinek, amelyik 1985. május 22-én az UEFA Kupa döntőjében a Santiago Bernabéu, stadionban 98.300 néző előtt 1:0 arányban legyőzte a Real Madrid csapatát. Rövid budapesti kitérő után (Bp. Honvéd) Belgiumba az FC Bruges csapatához szerződött. 28-szor játszott a magyar válogatottban, végül labdarúgó pályafutását Székesfehérváron a Parmalat FC-ben fejezte be 1995-ben.

Végigjárta az edzői „szamárlétrát”, aminek megmászását Székesfehérváron kezdte meg 1995-ben a Parmalat FC utánpótlás trénereként. Két év múlva azonban már vezetőedzőként tevékenykedett a ZTE és a BKV Előre csapatoknál, miközben egy rövid időt az MTK-nál is eltöltött az utánpótlás irányításával. A Móri SE vezető edzői pozícióját adta fel, hogy újra Székesfehérváron dolgozzon, először az utánpótlás korosztály trénereként, majd mint a FC Fehérvár pályaedzője.

Az új tréner először a két korszákot hasonlította össze a Pont FM rádió kérésére.

Akkor is jó érzés volt, és most is. Kicsit furcsa a helyzet, annak idején is két külföldi edzőt váltottam, és most is. Akkoriban azonban nagyon jól szerepeltünk, mikor átvettük a csapatot, nagyon jók voltunk, az első öt meccsünket megnyertük.. Bízom benne, hogy most is ez fog történni.

Pont FM: Mikor tudtad meg, hogy te leszel a vezetőedző?

Csütörtökön kaptam egy üzenetet a tulajdonos úrtól, hogy beszélni akar velem. Még aznap délután személyesen találkoztam vele, és pénteken már be lett jelentve.

Pont FM: A csapat mellett dolgoztál végig, ebben a szezonban, közelebbről ismered a játékosokat.
Igen az első csapatot és a fiatalokat is ismerem. Ez tényleg könnyebbség, mert nem kell egy hónapot azzal tölteni, hogy megismerjem őket, tudjam ki, mire képes. Már most meg tudom mondani, hogy ki az, akire teljesen, vagy kevésbé számítok. Bízom benne, hogy nem csak emiatt lettem megválasztva, hanem abba is gondolkoznak, hogy hosszú távon tudunk jól és sikeresen együtt dolgozni.

Pont FM: Három segítőd is lesz. Te választottad őket?

Igen. Úgy gondolom ez a tulajdonos részéről egy gesztus volt felém, hogy én választhattam, kikkel akarok együtt dolgozni. Biztos vagyok abban, hogy nagyon jó teamet fogunk alkotni, és előbbre visszük a csapatot.

Pont FM: A csapat most kezdte meg a felkészülést, a keret még elég képlékeny, nem tudni, ki megy, ki marad. Mire lehet számítani?

Mindenki, aki maradni akar, és csak az megy el, akit mi nem akarunk, hogy itt maradjon.

Pont FM: Fiatalok közül épül be valaki a keretbe?

Elég sok fiatal volt eddig is. Vannak olyanok, akik nem hálálták meg ezt a bizalmat, azoktól megválunk. Természetesen van olyan is, akit most veszünk a csapathoz. A legnagyobb mozgás mindenképp a fiatalok között lesz.

Pont FM: Mire számítasz ebben a szezonban?

A célkitűzést megfogalmaztuk. A kilencedik helyről indulunk, az ötödik, hetedik helyre kell felérnünk. Körülbelül 27 pontot kell gyűjtenünk, a kupában még talpon vagyunk, igaz nehéz ellenfelünk lesz a Debrecen személyében. Próbáljunk ebből a tavaszból kihozni annyit, amennyit csak tudunk.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását