2024. május 4. - Mónika, Flórián

A nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatásról

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatásról
2008. január 8. kedd 14:55 - Hírextra
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tny.) rendelkezései szerint a foglalkoztató, a foglalkoztatónak nem minősülő egyéni vállalkozó, a mezőgazdasági őstermelő és a Magyarországon be nem jegyzett foglalkoztató képviselője, vagy a foglalkoztató képviseletében eljáró foglalkoztatott nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás teljesítésére köteles, amelyet a tárgyévet követő év április 30. napjáig kell megtenni.

Ettől az időponttól eltérően azok a természetes személyek, akik biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyukra tekintettel, vagy azzal összefüggésben járulékalapot képező jövedelmet külföldi illetékességű jogi vagy természetes személytől, illetőleg külföldi illetőségű más személytől szereztek, továbbá a felszolgálók (a borravaló tekintetében) a 2007. évre vonatkozó nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatásukat 2008. augusztus 31. napjáig kötelesek teljesíteni.

Kérjük, hogy a biztosítottak, a leendő nyugdíjasok érdekében, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a nyilvántartásra kötelezett székhelye, magánszemély esetében a lakóhelye szerint illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál a 2007. évre vonatkozó adatszolgáltatást 2008. április 30-áig, illetve 2008. augusztus 31-éig teljesíteni szíveskedjenek.

Az előzőekre figyelemmel felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét arra, hogy a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást nem az adóhatósághoz, hanem továbbra is a területileg illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóság felé kell teljesíteni. A Tny. 2008. január 1-jétől hatályos előírásai szerint – változatlan rendben – a 2008. évre vonatkozó adatszolgáltatást is a nyugdíjbiztosítási szervekhez kell teljesíteni, amely 2009. évben lesz esedékes.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság ezúton köszöni meg a nyilvántartásra kötelezett foglalkoztatók, egyéni vállalkozók és magánszemélyek 2006. évre vonatkozó, 2007. évben teljesített nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatását. Kérjük azon ügyfeleinket, akik a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatást eddig nem, vagy esetleg hiányosan teljesítették, hogy a mulasztást pótolják. Az igazgatóságaink ügyfélszolgálatain munkatársaink mindehhez segítséget adnak.


Budapest, 2008. január

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Kiadó: Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását