2024. május 3. - Tímea, Irma

Hajnal az ötödik legjobb játékos

Hajnal Tamás, a Karlsruhe magyar kiválósága a Bundesliga ötödik legjobb játékosa a német labdarúgó-bajnokság első ligájában játszó profik szavazata alapján. A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker 1999 óta immár 19-i alkalommal végzett felmérést a fut
2008. január 7. hétfő 16:22 - Hírextra

A hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből kitűnt, hogy Hajnal Tamás és csapata valósággal "tarolt" az elismerések között.

A szavazásban a Bundesliga 275 játékosa vett részt, együttesenként több mint 15 labdarúgó. A megkérdezett profik maguk közül a Bréma brazil csatárát, Diegót tartották a legjobbnak, aki a szavazatok 44,9 százalékával került az első helyre. Diego fölényesen előzte meg a második helyen végzett, a Bayern Münchenben játszó francia válogatott középpályást, Franck Ribéryt, míg a harmadik helyre a Hamburg holland irányítója, Rafael van der Vaart "futott be". A legjobb német, a Bayern Leverkusen játékosa, Simon Rolfes a társak szavazatai alapján a negyedik helyet szerezte meg, s őt követte a voksok 1,8 százalékával Hajnal Tamás, a Karlsruhe - illetve a magyar válogatott - középpályása.

Hajnal néhány héten belül immár másodszor került a legkiválóbbak közé, tavaly decemberben ugyanis a Kicker szakíróinak szavazatai alapján a Bundesliga legjobb játékosainak rangsorában az ugyancsak felettébb előkelő tizedik helyet szerezte meg. Egyes vélemények szerint a társak elismerése - s így a mostani ötödik hely - még nagyobb súllyal esik latba.

A 26 éves magyar labdarúgó általános vélekedés szerint csapatának lelke, illetve mozgatója volt, aki hatalmas érdemeket szerzett abban, hogy a második ligából tavaly feljutott Karsruhe az őszi szezon után a rendkívül előkelő hatodik helyen áll az első osztályban. Így nem véletlen az sem, hogy a játékosok szavazatai alapján Edmund Becker, a Karlsruhe trénere lett a legutóbbi szezon sikeredzője, s a voksok szerint ugyancsak ez a gárda okozta a legtöbb pozitív meglepetést.

A játékosok a legjobb kapusnak a Bayern Leverkusen fiatal tehetségét, René Adlert választották, míg a második helyen a Hannover válogatott hálóőre, Robert Enke, a harmadikon pedig a Hamburg kapuvédője, Frank Rost végzett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását