2024. május 2. - Zsigmond

"A Dakar-rali egy jelkép és egy jelképet nem lehet lerombolni"

A Dakar-rali szervezői hivatalos közleményben ismertették indokaikat azután, hogy bejelentették: biztonsági okokból elmarad a viadal idei kiírása.
2008. január 4. péntek 15:28 - Hírextra

"A francia kormánnyal, azon belül elsősorban a külügyminiszterrel történt többfordulós egyeztetés után, és a figyelmeztetéseket megfogadva a Dakar-rali szervezői úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg a 2008-as viadalt, amely január 5-én rajtolt volna Lisszabonból és 20-án érkezett volna a szenegáli fővárosba.

Tekintettel a feszült nemzetközi politikai helyzetre, a négy francia turista december 24-i meggyilkolására és mindenekelőtt a ralira irányult terrorista fenyegetésekre, az Amaury Sport Organisation (ASO) nem látott más megoldást, mint a verseny törlését. Az ASO legfőbb feladata, hogy garantálja a rendező országok lakosságának, a francia és más nemzetiségű amatőr és profi sportolók, a technikai személyzet és az újságírók biztonságát. Az ASO egyúttal hangsúlyozza: a Dakar-rali biztonságával kapcsolatban soha nem kötött és nem is fog kompromisszumot kötni.

Az ASO elítéli a terrorista fenyegetéseket, amelyek tönkretették a szervezők egyéves munkáját és a világ legjelentősebb maratoni viadala résztvevőinek felkészülését."

A közlemény kitér arra, hogy valószínűleg minden rendező országban - így Portugáliában, Spanyolországban, Marokkóban, Mauritániában és Szenegálban - nagy a csalódottság a verseny törlése miatt, mindenhol gazdasági kiesést jelent majd a sivatagi száguldás elmaradása, az ASO azonban a jövőben is azon lesz, hogy a Dakar-rali életben maradjon.

"A Dakar-rali egy jelkép és egy jelképet nem lehet lerombolni" - fogalmaz a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását