2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Köztévés díjözön

Minden korábbinál több, összesen 58 kitüntetést kaptak itthon és külföldön tavaly a Magyar Televízió (MTV) munkatársai - áll a köztévé csütörtökön nyilvánosságra hozott összesítésből, amely szerint a díjazottak között a tapasztalt mesterek mellett egyre t
2008. január 3. csütörtök 15:18 - Hírextra

Horváth Ádám több évtizedes rendezői munkásságát Kossuth-díjjal ismerték el tavaly. Rangos Katalinnak, A szólás szabadsága főszerkesztőjének a magyar sajtó kategóriában szavazták meg a Prima Primissima-díjat. Vitray Tamást a sportban végzett kiemelkedő tevékenységéért jutalmazták 75. születésnapján - sorolja az MTV közleménye.

A Magyar Televízió főrendezője, Litauszki János Cérnaszálon című alkotásával a Magyar Filmkritikusok legjobb dokumentumfilmért járó díját szerezte meg a tavalyi filmszemlén. A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon négy kategóriában - legjobb interjú, legjobb tudósítás, legjobb dramatikus mű és legjobb színes riport - nyert díjat a nemzeti főadó, az m1 új arculatát pedig különdíjjal jutalmazták. Uzsorások című riportjáért a Kékfény fiatal riporterének, Berkes Bélának ítélték oda a Hégető Honorka Alapítvány fődíját.

Az Oscar-díjra jelölt Maestrót - M. Tóth Géza alkotását - a Magyar Televízió is támogatta, de a köztévé elnökének is jutott elismerés: Rudi Zoltán a Magyar Sajtó Napja alkalmából a Magyar Olimpiai Bizottság Nívódíját vehette át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását