2024. február 25. - Géza

Szakadékba kergették a szarvast

Ősi módszerekkel ejtettek el egy szarvast a Borsod megyei Tornanádaska külterületén január elsején a déli órákban, ráadásul az orvvadászok kutyája az intézkedő rendőrökre támadt - ismertette a nem mindennapi vadászat részleteit a megyei rendőr-főkapitánys
2008. január 3. csütörtök 15:22 - Hírextra

Dobi Tamás elmondta: a bódvaszilasi rendőrőrs járőrei a tornanádaskai kőbánya területén január 1-jén ellenőrzést tartottak, ekkor lettek figyelmesek egy gyanúsan viselkedő férfire, aki az egyenruhások láttán futásnak eredt. Miután a 20 éves helyi férfit elfogták, a vele lévő kutya rátámadt az egyik rendőrre, aki kényszerűségből célzott lövést adott le az ebre. A kutya a helyszínen elpusztult.
A rendőrök gyanúja beigazolódott, mivel a közelben frissen megnyúzott gímszarvastetemet találtak. Az előállított férfi az őrsön elmondta, hogy ő nem vett részt az állat elejtésében. Elmondása szerint azt két ismerőse követte el, akik kutyáik segítségével a szarvast a kőbánya szakadékába kergették, majd agyonverték, illetve megnyúzták.

A rendőrök később előállítottak másik három tornanádaskai lakost is, akik közül az egyik beismerő vallomást tett. Ennek alapján felmerült a gyanúja annak, hogy további három, szintén helyi lakos bűnsegédként vett részt a bűncselekményben.

A nyomozás során felkért szakértő erdész arról tájékoztatta a hatóságot, hogy a szarvastehén vadgazdálkodási értéke 200 ezer forint, húsának értéke pedig körülbelül 35 ezer forintra tehető.
Az ügyben az edelényi rendőrkapitányság egyelőre lopás miatt indított eljárást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását