2024. április 28. - Valéria

Ködbe vesző euró-bevezetés

Magyarország lemaradása minden téren egyre fokozódik. A velünk együtt EU-taggá vált országok közül immár három használja a közös uniós pénzt, az eurót, és egy év múlva várhatóan Szlovákia is felsorakozik hozzájuk. Magyarországon a kormány alkalmatlansága,
2008. január 2. szerda 10:59 - Hírextra

Nem volt ez mindig így: a polgári kormány 2006-2007-es euró-csatlakozási dátumot irányzott előre, és ezt – a gazdaság akkori állapotának tükrében – Brüsszel is tarthatónak ítélte. Medgyessy Péter a 2002-es választást követően már 2008-ra tette a közös valuta bevezetését, Draskovics Tibor pénzügyminiszterként pedig 2004 májusában a 2010-es közös valutáról beszélt. Azóta az alig 1 százalékos gazdasági növekedéssel "büszkélkedő" MSZP-SZDSZ kormány már a 2014-es dátumot is pedzegeti.

Csupán az euró bevezetése körüli tehetetlenkedés is jól mutatja a Gyurcsány-kormány teljes hitelvesztését és alkalmatlanságát Magyarország irányítására, a magyar emberek életének könnyebbé tételére.

Mádi László (Fidesz),
az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának tagja
Kiadó: FIDESZ frakció

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását