2024. április 29. - Péter

Több pénzt kapnak

A MÁV Zrt. igazgatósága jóváhagyta, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekart, a zenekari alapítványon keresztül, három éven át meghatározott, éves - az eddiginél 25 százalékkal nagyobb támogatást kapjon - közölte pénteken az MTI-vel az együttes igazgatója, Lendvai
2007. december 28. péntek 16:20 - Hírextra

A MÁV Zrt. igazgatósági előterjesztése megállapította, hogy a vállalat által 1946-ban alapított MÁV Szimfonikusok által képviselt kulturális értékek a hároméves garantált finanszírozással megőrizhetővé válnak.

A 2008-ra 275 millió forintra emelt összeggel nem csupán a zenekar pozitív imázsa tartósítható, hanem mód nyílik a fejlesztésre is - tette hozzá Lendvai György. Az a cél - és az évad végén kinevezendő új zeneigazgató fontos feladata is -, hogy az ország harmadik legjobb szimfonikus együttesévé tegye a zenekart, és ezt a rangot a közvéleménnyel is elfogadtassa.

A MÁV Szimfonikusok jó híre a gyakorlatban már több alkalommal igazolódott - szögezte le az igazgató, például amikor Pavarottihoz, Kiri Te Kanawához hasonló világsztárokhoz hívták őket fellépni külföldön is és itthon is. 2008-ban szintén ők kísérnek egy énekes csillagot, Roberto Alagnát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A három évre megállapított emelt támogatás az igazgató véleménye szerint azt jelzi, hogy hosszabb távon számítanak rájuk. A zenekari alapítvány egyébként nem számított erre a fordulatra, ezért egy ugyancsak hároméves, de létszám- és költségszűkítő tervet dolgoztak ki, amely az elképzeltnél hamarabb teljesült. A létszám már mostanra úgy lecsökkent a nyugdíjba vonulást választók révén, hogy még éppen tartják a szimfonikus karaktert. Megjegyezte, az emelt támogatás sem oldja meg minden gondjukat, kíváncsiak, hogy az önkormányzati támogatási keret elosztásának szempontrendszere mi módon változik.

A MÁV Zrt. 2007 decemberéig különböző megállapodások alapján évente meghatározott összeggel támogatta a zenekari alapítványt. Az együttes – eddigi folyamatosan szűkülő finanszírozási keretei ellenére – változatlanul kiemelkedő zenei, kulturális teljesítményt nyújtott - ismeri el a vasúttársaság közleménye. A MÁV külső megítélésének pozitív formálása, a hírnév, az elismertség, a renomé visszaállítása nem egyszerű dolog, gyakran még költséges kommunikációs és marketing eszközökkel sem lehetséges. A MÁV Szimfonikusok támogatásával a MÁV Zrt. vezetése kifejezésre juttatta: értéknek tekinti a vasutas hagyományokat és a kultúrát, és törekszik azok megőrzésére, segítésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását