2024. április 18. - Andrea, Ilma

A sportolókban bízunk, a politikusokban nem

A sportolókban bíznak a leginkább és a politikusokban a legkevésbé a magyarok - derül ki a Reader's Digest országos, reprezentatív felméréséből. Az első húsz helyezett között - nekik hisznek leginkább a megkérdezettek - nyolc sportoló van és mindössze egy
2007. december 27. csütörtök 09:17 - Hírextra

A megkérdezettek iskolai osztályzatokkal, egytől ötig értékelték Magyarország száz ismert személyiségét aszerint, hogy mennyire bíznak meg a szavukban. A nevek között művészek, sportolók, írók, tévészemélyiségek, politikusok, tudósok szerepelnek.

Az első, vagyis a személyesen megkérdezett ezer ember szerint a legmegbízhatóbb, Erdei Zsolt ökölvívó lett, a második Egerszegi Krisztina úszóbajnok, a harmadik Vágó István tévészemélyiség. Az első húsz között van többek között Bálint György kertész, Papp Lajos szívsebész, Talmácsi Gábor motorversenyző és a 17. helyen Göncz Árpád, egykori köztársasági elnök.

A középmezőnyt főként könnyűzenei előadók és televíziós személyiségek adják. A politikusok a lista végére kerültek. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az utolsó előtti, vagyis kevésbé megbízható a felmérés szerint, mint Bódy Sylvi playmate. Gyurcsány Ferencet még saját felesége is megelőzte: Dobrev Klára a 95. a sorban. a sereghajtók között van Orbán Viktor is, ő a lista 86. helyén szerepel. A listát Gáspár Győző (Győzike) zárja.

A foglalkozások listáján a tűzoltók az elsők, a mentősök a másodikak és a tudósok a harmadikak. Ez egy harmincas lista és az utolsók itt is a politikusok. Az utolsó előttiek az építési vállalkozók.

A felmérés készítésekor az idősebb megkérdezettek általában több pontot adtak egy-egy embernek, mint a fiatalabbak. A magazin által megkérdezett szakértők szerint ez azt jelenti hogy ma Magyarországon a fiatalok egy részére a szociális cinizmus a jellemző.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását