2024. május 28. - Emil, Csanád

Libanon 50 agregátort kap Karácsonyra

Ötven nagy teljesítményű áramfejlesztő gépet indított útnak Dél-Libanonba a Magyar Vöröskereszt - közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.
2007. december 27. csütörtök 17:18 - Hírextra
A magyar kormány által adományozott segélyszállítmányt a szlovéniai Koper kikötőjén keresztül, tengeri úton szállítják a közelmúltban háború által sújtott közel-keleti országba - tartalmazza a közlemény. Mint írják, az adományokat hivatalosan Najbatie városban adják át január végén.

Az aggregátorok az energiaellátás normalizálását segítik majd a rendszeres áramkimaradásoktól terhelt országban.

A közlemény kitér arra is, hogy a Magyar Vöröskereszt - bár anyagi és emberi erőforrásainak nagy részét a hazai rászorulók megsegítésére fordítja - az elmúlt években több nemzetközi segélyprogramot is lebonyolított Közép-Európában és a távolabbi térségekben egyaránt.

A humanitárius szervezet legnagyobb külföldi segélyakciója a három évvel ezelőtti cunamit követő újjáépítés volt: májusban Sri Lankán egy közösségi házat, novemberben Indonéziában pedig egy gyermekkórházat adott át a Magyar Vöröskereszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását