2024. május 4. - Mónika, Flórián

Budapesten műtik az életveszélyben lévő romániai újszülöttet

Budapestre szállították azt a romániai csecsemőt, aki nyitott mellkassal született karácsony éjszakáján. A Máramaros megyei kisfiúnak - a veleszületett rendellenesség miatt- látszik a szíve - írják a román hírügynökségek csütörtökön.
2007. december 27. csütörtök 13:53 - Hírextra
A szülést követően a felsővisói kórház szülészei azonnal más intézetbe akarták szállítani, ahol megfelelő ellátásban részesülhet. Karácsony miatt azonban sem a kolozsvári szívkórház sem pedig a marosvásárhelyi klinika nem tudta fogadni, mivel szakorvosai szabadságon voltak. A marosvásárhelyi rohammentő szolgálat vezetője, Raed Arafat javasolta, hogy vigyék külföldre a csecsemőt. A rossz idő miatt nem tudták helikopterrel szállítani, így mentőautóval vitték Budapestre műteni a kisfiút.

A fiúcskát 18 esztendős édesapja kísérte el, ugyanis a Mediafax hírügynökség szerint a 15 éves anyukának nincsenek iratai, még keresztlevéllel sem rendelkezik. A terhesség alatt az anyuka mindössze egy kivizsgáláson volt. Ekkor közölték vele, hogy gond lehet a csecsemővel, azonban többet nem jelentkezett orvosi ellenőrzésre.

A felsővisói kórházban az utóbbi ötven évben nem találkoztak hasonló esettel, az orvosok mindössze a szakkönyvekből olvastak az ilyen rendellenességről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását