2024. március 29. - Auguszta

Ratko Mladics Szerbiában bújkál?

Ratko Mladics Szerbiában tartózkodik, Radovan Karadzsics pedig valahol a régióban. Ezt Vladimir Vukcsevics a háborús bűnök szerbiai ügyésze jelentette ki. A védelmi miniszter cáfol.
2007. december 25. kedd 19:43 - Hírextra
Vukcsevics szerint sikerült Mladics szélesebb mozgáskörzetét bemérni, aminek alapján megállapítható, hogy a háborús bűnökkel vádolt boszniai szerb tábornok Szerbiában tartózkodik. Szerinte most szűkebb tartózkodási helyének behatárolása következik, ami után letartóztatják és Hágába szállítják. Az ügyész e kijelentését részben saját becslésére, részben pedig az eddigi terepi értesülésekre alapozza. Az ügyész szerint Radovan Karadzsics a másik legkeresettebb hágai vádlott ugyan nincs Szerbiában, de valahol a régióban tartózkodik.

Vladimir Vukcsevics a koordinátora annak a szerb kormány által alapított testületnek, amely a hágai szökevények felkutatásával és a Hágával való kapcsolattartással foglalkozik.

Cáfolta az ügyész állításait Dragan Sutanovac szerb védelmi miniszter. Szerinte nincsenek olyan újabb értesülések, amelyek szerint Mladics Szerbiában lenne, amennyiben azonban mégis így van, a szerb hadsereg teljesíteni fogja a feladatát.

Vukcsevics kijelentése azért jelentős, mert ez az első alkalom, hogy a szerb hatalomból bárki is beismerte volna, hogy Mladics Szerbiában van. Szerb politikai elemzők biztosak benne, hogy az ügyész bizonyos információk birtokában tett ilyen kijelentést, de szerintük újév előtt biztosan nem történnek lépések Mladics letartóztatására.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását