2024. május 24. - Eszter, Eliza

Börtönmenü: hal, káposzta, beigli

Hogyan ünnepelnek az elítéltek a börtönökben? - erről kérdezte az InfoRádió Frank Tibort, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokát. Az interjúból kiderül, hogy az ünnepi menü hal, bejgli és káposzta, s ha a fogvatartott úgy kívánja, akár a zárkájában is
2007. december 24. hétfő 17:16 - Hírextra
A Karácsony a börtönökben is ünnep, olyan alkalom, amikor a családjuktól, a környezetüktől elzárt emberek fokozott lelki tehernek vannak kitéve - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Frank Tibor, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka. Éppen ezért a budapesti intézetben igyekeznek megkönnyíteni az ünnepeket az elítélteknek, gyakoribbá válhatnak a látogatások és a telefonos kapcsolattartás a családdal. A programpok azt a célt szolgálják, hogy eltereljék a fogvatartottak figyelmét a bezártságról, arról, hogy szeretteik nélkül kell tölteniük az ünnepeket.

Idén Karácsonykor, de cember 25-én Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek celebrál misét a fogvatartottak előtt. Természetesen a különböző vallási felekezetű elítéltek mindegyikének biztosítja a szabad vallásgyakrolás lehetőségét az intézet - mondta a budapesti intézet parancsnoka.

Az ünnepi menü a börtönben is a hagyományos: hal, bejgli és káposzta. S arra is ügyelnek, hogy az intézet ne úgy nézzen ki, mint máskor: fenyőágakkal, díszekkel teszik színesebbé az épületet. Karácsonyfát állítanak a közösségi helyiségekben, a zárkacsarnokban, a könyvtárban, de arra is van lehetőség, hogy az elítéltek a saját zárkájukban állítsanak fát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását