2024. április 20. - Tivadar

Háromgólos előnyt szereztek

Háromgólos előnyt szerzett a négy hét múlva esedékes visszavágóra a Szeged az Eger ellen a LEN Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
2007. december 23. vasárnap 08:53 - Hírextra

Eredmény, LEN Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Szeged-Beton VE - Brendon-UPC-ZF-Eger 11-8 (2-1, 3-2, 2-2, 4-3)

góldobók: Juhász Zs., Weszelovszky, Korolija, Varga T. 2-2, Lehmann, Komlósi, Monostori 1-1, illetve Biros 3, Feldham, Kis G. 2-2, Varga II. Zs. 1

A 2007/08-as bajnokságban egyszer már találkozott a két együttes, akkor hazai medencében kétgólos szegedi siker született. Hasonlóra számítottak a csongrádiak szombat este is, amikor a második számú európai pólós sorozat keretében, a negyeddöntős párviadal nyitócsatájában fogadták az egrieket a városi sportuszodában.

Nemzetközi meccs lévén külföldi játékvezetők fújtak, a helyszíni jelentés szerint nagyszerűen, s kiváló színvonalú volt maga a magyar-magyar összecsapás is.

A Szeged kezdett jobban, vezetést szerzett, s előnyét őrizte is Gyöngyösi András gárdája, amelyben különösen nagyszerűen teljesített a kapuban a válogatott kerettag Baksa László, a mezőnyben pedig a világbajnok szerb center, Milos Korolija és az olimpiai bajnok Varga Tamás.

A túloldalon a kétszeres ötkarikás aranyérmes Biros Péter remekelt, az éppen szombaton 30 éves Szécsi Zoltán hálóját azonban összesen 11 alkalommal is bevették a hazaiak. A Gerendás György vezényelte Eger csak a harmadik negyedben tudott felzárkózni egyetlen gólnyira a Szegedhez, amely a hajrát is jobban bírta, így viszonylag jelentős előnyt gyűjtött a hevesi kiruccanásra.
A visszavágót január 19-én vívják a csapatok Egerben.



sgg

MTI 2007. december 22., szombat 20:08

Információ






Előző Következő



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását