2024. március 3. - Kornélia

Az új elnök az emberi jogok mellett

Az újonnan megválasztott dél-koreai vezető, Li Mjong Bak csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, fellendíti az ország gazdaságát. Észak-Koreát meggyőzi, hogy végleg adja fel atomprogramját és az emberi jogok kérdésében is tegyen lépéseket - íg
2007. december 20. csütörtök 14:09 - Hírextra
A választáson a gyakorlatiasság győzött az ideológiával szemben - mondta Li Mjong Bak csütörtökön. A Nagy Nemzeti Párt jelöltje szerdán elsöprő győzelmet aratott. Ő lesz az első dél-koreai elnök, aki korábban az üzleti világban ért el sikereket. A Hyundai autógyártó egykori vezérigazgatóját február 25-én iktathatják be.

Li Mjong Bak ellen csalás miatt nyomozást indítottak, de még ez sem ártott népszerűségének. Az államügyészek korábban tisztázták a vádak alól, de egy, közvetlenül a választás előtt nyilvánosságra hozott videofelvétel újból gyanúba keverte a politikust. A parlament hétfőn szavazott arról, hogy vizsgálatot indítanak ellene részvénymanipuláció gyanújával.

A Nagy Nemzeti Párt arra kérte a leköszönő elnököt, hogy a nemzeti egység érdekében vétózza meg a parlament határozatát. Az elnök szóvivője azt mondta, Ro Mu Hjon nem foglalkozik újra az üggyel. Korábban az államfő azt mondta, alá fogja írni a képviselők javaslatát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását