2024. május 2. - Zsigmond

Adomány a kórháznak

Az egy évtizede működő Gyermekrák Alapítvány a karácsonyi ünnepek előtt teljesítette a hozzá készülékvásárlási kérelemmel forduló öt kórház kérését. A jubileumi adománysorozat keretén belül a szervezet összesen 181 millió forint értékben vásárolt és ad át
2007. december 20. csütörtök 13:15 - Hírextra

Októberben a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház, novemberben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a B.A.Z. Megyei Kórház, decemberben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vehette át az orvosok által megálmodott műszereket. A karácsonyi adománysorozat utolsó állomásaként 2007. december 21-én adja át Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke a Heim Pál Gyermekkórháznak a kért videogasztroszkópot.

A Heim Pál Gyermekkórház teljes körűen ellátja a leukémiás és daganatos gyermekek kezelését, gondozását. A gyakran igen kis méretű elváltozások és a betegségek egészen korai felismeréséhez nélkülözhetetlenek a nagy felbontóképességű, kiváló képminőséget biztosító endoszkópok.

A Kórházban működő endoszkópos laboratórium hazánk egyik legnagyobb gyermek endoszkópos centruma. Feladatainak ellátásához a Gyermekrák Alapítvány korábban már megvásárolta a szükséges berendezéseket. A még hatékonyabb működés érdekében az Alapítvány most egy újabb kiegészítőt, a két éves kor alatti gyermekek vizsgálatára is alkalmas gasztroszkópot adományoz a centrumnak. A legmodernebb videogasztroszkóp a jobb képfelbontása révén lehetővé teszi már ebben a fiatal életkorban is az öröklődő polypozisok és a gyulladásos bélbetegségek korai felismerését és kezelését, a dysplasiák kimutatását. A legkisebbeknél különösen gyakoriak a véletlen sav- és lúgmérgezések, aminek a pontos diagnosztikája, s a legapróbb eltérések precíz kezelése is fontos rákmegelőző tevékenység a későbbi életkorokra nézve.

Az új eszközzel teljessé vált az endoszkópos labor felszereltsége, segítségével Magyarországon a legkisebbeknél is lehetővé válik a más eszközökkel nem látható kis és korai elváltozások felismerése, azok pontosabb kezelése.

A XXI. század igényeinek mindenben megfelelő, 6 millió 656 ezer forint értékű műszert a Gyermekrák Alapítvány a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt támogatásból tudta megvásárolni.
A Gyermekrák Alapítvány jelenleg 799 rákos gyermeknek nyújt rendszeres anyagi támogatást és biztosít térítésmentesen táplálék-kiegészítő készítményeket. Az onkológiai kezelésben részesülő kis betegek szakszerű életmód, illetve életvezetési tanácsadást is kapnak az Alapítványnál dolgozó orvostól. A szervezet gondoskodik a daganatos vagy vérképzőszervi megbetegedésben szenvedő gyermekek megbízható betegszállításáról is.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását