2024. május 4. - Mónika, Flórián

A MÁV felelősségre vonja az osztrák vasutat

Hétfőn levélben kér magyarázatot a MÁV vezérigazgatója az osztrák vasúti társaság vezetőjétől a Liszt Ferenc Eurocity-n történtek miatt - tudta meg a Független Hírügynökség. Szombaton délelőtt körülbelül 150 embernek kellett leszállnia a vonatról Hegyesha
2007. december 16. vasárnap 15:54 - Hírextra
Ők egy későbbi személyvonattal érkeztek meg Bécsbe, egy másik pályaudvarra. A Liszt Ferenc Eurocity is 75 perces késéssel futott be.

Az osztrák kalauz úgy látta, hogy túl sokan vannak a szerelvényen, és tömött vonatot nem engedhet át a határon. Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője elmondta, hogy sem a hazai, sem a nemzetközi szabályzat nem írja elő, hogy hányan lehetnek a vonaton.

A Liszt Ferenc Eurocity egy fakultatív helybiztosítást nyújtó járat. Vagyis az is utazhat rajta, állva vagy az üresen maradt helyeket elfoglalva, aki csak menetjegyet váltott rá. Ezen a járaton egyébként közel sincsenek annyian, mint például egy átlagos péntek délután, a gyorsvonatokon - mondta a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor.

Azt, hogy a szombaton leszállított utasok élnek-e valamilyen jogorvoslati lehetőséggel, még nem tudni.

A vonaton egyébként több tucat újságíró és a magyar vasúttársaság képviselői is ott voltak, mert a MÁV Start egy bécsi kirándulással egybekötött sajtótájékoztatót tartott. A magyar vasúttársaság vezetője hétfőn levélben kér magyarázatot az osztrákoktól, hogyan lehetséges, hogy fizető utasokat leszállítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását