2024. június 20. - Rafael

Kik hívogatják a szoci körzet szavazóit?

Több szocialista országgyűlési képviselő választókörzetében is telefonon hívják fel magukat közvélemény-kutatónak nevező cégek az ott élőket, és arról érdeklődnek, hogyan szavazzon a képviselő az egészségbiztosítási törvényről az Országgyűlésben. Erről Sz
2007. december 14. péntek 18:54 - Hírextra
Szanyi Tibor, aki Budapest 19., angyalföldi választókerületének képviselője elmondta: arról van tudomása, hogy négy-öt MSZP-s képviselő választókerületében, vagy konkrétan nevüket említve hívja egy automata az embereket, és arról érdeklődik, a megkérdezett egyetért-e azzal, hogy a képviselő megszavazza a parlamentben az egészségbiztosítási törvényt. A választ gombnyomással lehet megadni.

A szocialista képviselő hozzátette: nem tudja, milyen, magát közvélemény-kutatónak nevező cég hívja az embereket. Szanyi Tibor szerint ezzel talán az lehet a hívó célja, hogy a hétfői zárószavazás előtt szembesítse a képviselőt, hogyan gondolkodnak az emberek a törvényről.

Hasonló esetről számolt be Nagy László. A szocialista képviselő a Békés megyei területi listáról jutott az Országgyűlésbe, így nincs egyéni választókörzete. Mint mondta, ennek ellenére a megye több településén az ő nevét említve kérdezik az embereket az egészségbiztosítási törvény megszavazásáról.

A megyében választókerületi elnök vagyok, de ezt egy közvélemény-kutató cég nem tudhatja. A lakosságot este 8 és 10 óra között hívja egy automata, és a feleletválasztós kérdések között az az egyik, hogy a név szerint említett képviselő a hívott szerint hogyan szavazzon a törvényről - mondta Nagy László.

Hozzátette, ő maga nem hallott ilyen telefonhívást, így nem is tudja, milyen cég végez ilyen formán közvélemény-kutatást.

"Nyilvánvaló pressziógyakorlás" - foglalta össze véleményét a szocialista képviselő a telefonhívásokról.

Az MTI úgy tudja, Szanyi Tiboron és Nagy Lászlón kívül Havas Szófia és Keleti György nevét említve kérdeznek embereket az egészségbiztosítási törvény megszavazásáról.

Az MSZP elnöksége a nap folyamán közleményt adott ki, amelyben azt írják: "a napokban az egészségügyi reformot és az MSZP országgyűlési képviselőit személyesen támadó arctalan, gyáva propagandakampányt indítottak ismeretlenek. Közvélemény-kutatásnak álcázva, telefonon zaklatják a polgárokat: nemcsak hazugságokat terjesztenek az egészségbiztosítás új ellátási modelljével kapcsolatban, de afféle pszichológiai hadviselésként, 'lelki vérdíjat" tűznek ki a reformot támogató képviselők fejére is, név szerint felelőssé téve őket egy kitalált bűnért".

A kommünikében az is szerepel, a párt elnöksége teljes erkölcsi és politikai támogatásáról biztosítja valamennyi képviselőjét a szóban forgó törvény hétfői zárószavazása kapcsán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását