2024. május 3. - Tímea, Irma

Sólyom fogadja az OCÖ-t

Sólyom László köztársasági elnök, időpont-egyeztetés után, fogadni fogja hivatalában az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetését. Ezt Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője mondta kedden az MTI-nek.
2007. december 11. kedd 12:25 - Hírextra
A főosztályvezetőt annak kapcsán kereste meg a távirati iroda, hogy ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője hétfőn azt nyilatkozta: az Országos Cigány Önkormányzat vezetése rendkívüli meghallgatást kér Sólyom László köztársasági elnöktől a Magyar Gárda megnyilvánulásai miatt.

Kumin Ferenc közölte: a köztársasági elnök kész bármilyen kisebbségi közösség legitim vezetőjét fogadni a hivatalában, a Sándor-palotában. Hozzátette: az elnöki hivatalnak és az OCÖ vezetésének még egyeztetnie kell az időpontot illetően.

Ifj. Bogdán János hétfőn elmondta, arra kéri Sólyom Lászlót: "mint minden magyar állampolgárért felelős legfőbb közjogi méltóság, vegye észre azt, hogy Magyarországon a Magyar Gárda élenjárásával cigányellenes uszító, fizikai létünket fenyegető akciókat szerveznek".

A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja vasárnap felvonulást tartott vasárnap a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A szervezet vezetői több sajtónyilatkozatban jelezték, hogy a demonstrációval a "cigánybűnözésre" akarják felhívni a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását