2024. május 16. - Mózes, Botond

Még tíz csapat küzd a továbbjutásért

A kedden pályára lépő 12 labdarúgócsapatból még 10 együttes kiharcolhatja a nyolcaddöntőbe jutást a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó körében.A hatodik forduló csonka, mivel a klubvilágbajnokságon érdekelt AC Milan miatt a D csoport küzdelmei már
2007. december 10. hétfő 13:10 - Hírextra

Az A csoport tűnik a legizgalmasabbnak, hiszen még mind a négy gárda bízhat a tavaszi folytatásban a zárókör előtt, melynek során az Olympique Marseille a Liverpoolt, a Porto pedig a Besiktast látja vendégül. A mérkőzések győztesei biztos továbbjutók, a jelenleg első portugáloknak pedig már a döntetlen is elég a Dragon Stadionban. Ha a másik találkozó végződik pontosztozkodással, akkor francia gárda is továbbjut, kivéve, ha a Besiktas megveri a Portót, mert akkor a törökök és a Liverpool a befutó.

A keddi játéknap előtt kizárólag a Chelsea gárdája dőlhet hátra és éppen aktuális ellenfele, a Valencia az egyetlen csapat, amely már bizonyosan nem lesz ott a BL egyenes kieséses szakaszában. A mostanában bajnoki és nemzetközi porondon is botladozó spanyol klub már csak a harmadik hellyel járó UEFA Kupa szereplésért szállhat harcba. Ebben, a B jelű négyesben így egyszerűbb a helyzet: a Schalke 04-Rosenborg csata a második helyről dönt. A németeknek csak a győzelem megfelelő.

A C kvartettben szintén mindenki bizakodhat. A két hazai pályán játszó együttes, a spanyol Real Madrid és a görög Olimpiakosz Pireusz már döntetlennel is továbbjut, míg aktuális ellenfeleiknek, az olasz Lazionak és a német Werder Bremennek létfontosságú volna a győzelem. Ha a brémaiak nyernek, akkor továbbjutnak, egyúttal a Lazio helyzete még nehezebbé válik, mivel akkor csak minimum kétgólos diadal esetén juthat a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását