2024. április 29. - Péter

Kirgizisztánban lakik a Télapó!

Svéd szakemberek megerősítették azt a régóta hangoztatott kirgíz álláspontot, miszerint a Télapó nem az Északi-sarkon, hanem a közép-ázsiai ország hegyei közt él. Úgy jutottak erre a következtetésre, hogy kiszámították: mely pontról kell indulnia a Télapó
2007. december 10. hétfő 12:25 - Hírextra
"A kirgiz turistahivatal mindig tudta, hogy Kirgizisztánban lakik a Télapó, és most végre svéd tudósok ezt bebizonyították. De sok munka áll még előttünk, hogy ezt elismertessük" - mondta a turistahivatal egy munkatársa, Akbar Dzsigitov a Sweco svéd konzultációs mérnökcsoport megállapítása után.

A Sweco szerint ahhoz, hogy egy éjszaka alatt a világon élő 2 és fél milliárd gyereket meg tudja látogatni a Télapó, Kirgizisztán kell, hogy legyen a kiindulópontja. Ha ugyanis elindul a kirgiz hegyekből a Föld forgásával ellenkező irányban, akkor 48 óra áll rendelkezésére ahhoz, hogy kiszállítsa az ajándékokat. Rénszarvasszánjával még így is másodpercenként 5800 kilométert kell megtennie. Az Északi-sarkról indulva a trükk semmiféleképpen nem lehetséges, így az logisztikai szempontból nem egy praktikus tartózkodási hely számára.

Az Interneten olvasható egy másik tudományos jelentés, amely szerint ha a Télapó rénszarvasszánja, megpakolva ajándékokkal szuperszonikus sebességgel haladna, akkor olyan erős légellenállásba ütközne, hogy a másodperc töredéke alatt megsemmisülne: előbb kigyulladna, majd egyszerűen elpárologna.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását