2024. május 4. - Mónika, Flórián

Utasok életét veszélyeztette a világbajnok

Illetéktelen vonatvezetés miatt meggyűlt a baja a cseh vasúti felügyelettel Emerson Fittipaldi kétszeres Forma-1-es világbajnoknak: azzal vádolják, hogy veszélyeztette az utasok életét.
2007. december 8. szombat 11:28 - Hírextra

Az eset még októberben történt, amikor az 1972-es és 1974-es vb-győztes brazil versenyző egy reklámfilm forgatásában vett részt a Prága és Brno között közlekedő cseh expresszvonat vezetőfülkéjében - a cseh vasúti társaság magát kívánta népszerűsíteni az autós idol szerepeltetésével.

A vasúti felügyelet viszont úgy találta, hogy a ma 60 éves egykori versenyző a szabályokat megsértve hozzányúlt az egyik olyan emeltyűhöz, amely "befolyásolja a vonat működését". Fittipaldi e tette "ellentétes a vasúti szabályzattal és a Cseh Köztársaság jogrendjével", ezért megbüntethetik - tudatta honlapján a felügyelet.

Fittipaldi egyébként két ismert cseh autós, Tomas Enge és Jarek Janis társaságában a brnói versenypályára utazott az expresszvonat vezetőfülkéjében, hogy részt vegyen egy versenyen - legalábbis a reklámfilm forgatókönyve szerint.

Nem közölték, melyik emeltyűhöz nyúlt illetéktelenül a bajnok, fékezett vagy gyorsított, s azt sem, hogy milyen büntetés vár rá szabálytalankodásáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását