2024. április 25. - Márk

Keresik a kivégzett diktátor helyettesét

Az iraki rendőrség pénteken átkutatott egy falut Szaddam Husszein volt iraki elnök szülővárosának közelében, hogy kézre kerítsék a kivégzett diktátor helyettesét. A hatóság szombaton azt közölte, hogy nem sikerült elfognia Izzat Ibrahim al-Durit.
2007. december 8. szombat 18:46 - Hírextra
Az akció során több dokumentumot is lefoglaltak, amelyek különböző akciók terveit tartalmazta. Az egyik ház előtt álló autóban számítógépet, kézifegyvereket, éjjellátó távcsövet és 200 ezer dollár (mintegy 35 millió forint) készpénzt találtak. A rendőrség azt közölte, hogy több bizonyítékot is szereztek arról, hogy al-Duri a településen járt korábban.

A férfi tagja volt az iraki Forradalmi Gárda tanácsának, és ő volt Szaddam Husszein helyettese. Amikor az amerikaiak és szövetségeseik 2003-ban lerohanták Irakot és megdöntötték Szaddam hatalmát, al-Duri eltűnt. Azóta próbálják kézre keríteni. Négy évvel ezelőtt 10 millió dolláros (több mint 1,7 milliárd forint) vérdíjat tűztek ki a fejére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását